Wanneer is nespresso begonnen in de VS?

Toen nespresso uiteindelijk in 1986 werd gelanceerd, leek het alsof de sceptici al die tijd gelijk hadden gehad. De eerste modellen waren ontworpen om te lijken op traditionele espressomachines, groter en onhandiger dan de slanke ontwerpen die tegenwoordig beschikbaar zijn, en er waren slechts vier soorten capsules beschikbaar, die verschillende sterke punten koffie bieden. Alle Nespresso-koffie wordt gebrand, gemalen en ingekapseld in een van de drie fabrieken in Zwitserland (Avenches, Orbe en Romont), maar het bedrijf verkoopt zijn systeem van machines en capsules wereldwijd, evenals het VertuoLine-systeem in Noord-Amerika en bepaalde andere landen. In 1975 merkte Eric Favre, een medewerker van Nestlé, dat een koffiebar in de buurt van het Pantheon in Rome, Italië, een onevenredig groot aantal klanten had.

Hij ontdekte dat het enige verschil tussen die bar en de vele anderen die dezelfde machines gebruikten, was dat operators de zuiger vele malen pompten voordat ze de koffie loslieten, terwijl anderen dat maar één keer deden. Het herhaaldelijk pompen dwong meer water en lucht in de gemalen koffie, waardoor meer oxidatie werd veroorzaakt en dus meer smaak uit de bonen werd gehaald, en produceerde betere crema, het schuim bovenop een goede espresso. De pod met de koffie werd verzegeld, waardoor deze vers bleef. In gebruik zorgde het voor een grotere beluchting, zoals het herhaaldelijk pompen dat Favre had opgemerkt.

Tijdens bedrijf zou een scherpe tuit de capsule doorboren en heet water onder druk injecteren, waardoor de folie tegen een puntige plaat werd gedwongen die hem naar binnen barstte, waardoor de espresso uit de tuit kon stromen. Nespresso-capsules werden exclusief door Nespresso verkocht terwijl de machines onder patent waren, en zijn aanzienlijk duurder dan een gelijkwaardige hoeveelheid losse gemalen koffie. Vanwege de hermetisch afgesloten capsule neemt het koffiearoma echter niet af met de tijd zoals koffie in een verpakking die is geopend. Nespresso verkoopt momenteel 28 verschillende Original Line arabica en robusta capsules.

Omdat het systeem niet langer onder octrooi valt, kunnen nu steeds meer hervulbare capsules van derden worden gekocht in sommige supermarkten en winkels. Voor de professionele markt bestaat er een ander systeem van Nespresso-pods. Deze padvormige capsules zijn niet uitwisselbaar met de consumentencapsules. De hermetisch afgesloten capsules van Nespresso zijn gemaakt van aluminium.

Afhankelijk van het gebruikte Nespresso-systeem wordt de platte bovenkant of het puntige uiteinde van de capsule doorboord wanneer deze in de machine wordt geplaatst en wordt de hendel van het compartiment neergelaten. Sommige machines maken één groot gat en andere maken drie kleinere gaten. Wanneer de machine wordt geactiveerd, pompt het heet water onder hoge druk in injectorgaten die bij het inbrengen in het smalle uiteinde van de capsule worden geprikt. Hierdoor scheurt de platte bodem van de capsule, omdat deze is gemaakt van dunnere folie dan de rest van de capsule.

De onderkant van de capsulehouder (waarop de capsule zit) heeft een aantal verhoogde vierkanten die ervoor zorgen dat de folie op deze punten scheurt. De gezette koffie verlaat de capsule via deze breukgaten en stroomt door een trechtermondstuk in de koffiekop. Net als bij snelkookpannen voorkomt een veiligheidsdrukontlastklep in de zetkamer een explosie als het normale koffie-uitlaatpad wordt geblokkeerd. Nespresso hoopt zijn bereik uit te breiden nadat de pionier op het gebied van koffie voor één portie een nieuwe machine onthulde die grotere kopjes koffie serveert gericht op het aanboren van de bloeiende VS, S.

Koffiemarkt, vertelde de CEO van het bedrijf aan CNBC. Green Mountain heeft deals met onder andere koffieketengigant Starbucks en Twinings en verkoopt zijn kenmerkende K Cups-koffiepads. Maar Duvoisin verwierp de concurrentie en beweerde dat Nespresso geen directe concurrenten heeft en een nieuwe markt zal creëren. Gebruikers kunnen 12 soorten Nespresso-koffiecapsules gebruiken met de VertuoLine, waaronder een vanille- en cafeïnevrije versie, die verder aantrekkelijk is voor de VS.

Nespresso-capsules zijn alleen verkrijgbaar in de boetieks van het bedrijf, online, en kunnen ook telefonisch worden besteld, maar Duvoisin zei dat dit de groei niet zou belemmeren. Heb je een vertrouwelijke nieuwstip? We horen graag van je. Ontvang dit in je inbox, en meer informatie over onze producten en diensten. Om enkele zorgen over mogelijke gezondheidseffecten van aluminium weg te nemen, is het grootste deel van de capsule-binnenkant van Nespresso-capsules bekleed met lak van voedingskwaliteit.

Vanaf het begin in 1986 heeft Nespresso de manier waarop miljoenen mensen van hun espressokoffie genieten opnieuw gedefinieerd en revolutionair veranderd en de wereldwijde koffiecultuur gevormd. Nespresso heeft onlangs zelfs aangekondigd dat ze een investering van CHF 160 miljoen plannen in een van hun fabrieken in Zwitserland. Hij beweerde dat het oorspronkelijke idee voor Nespresso in 1973 door Nestlé werd gekocht en niet van Favre kwam, hoewel Nespresso dit ontkent. De markt voor koffiepads begon met Nespresso, dat in 1986 werd gelanceerd door de Zwitserse multinational Nestlé.

Gebruikers kunnen 12 soorten Nespresso-koffiecapsules gebruiken met de VertuoLine, waaronder een vanille- en cafeïnevrije versie, die verder aantrekkelijk is voor U. Het woord Nespresso is een samenvoeging van Nestlé en Espresso, een veelgebruikte monteur die wordt gebruikt in andere Nestlé-merken (Nescafé, BabyNes, Nesquik). Nespresso loopt voorop in deze evolutie, met verkopen in 80 landen wereldwijd en een wereldwijd netwerk van meer dan 700 boetieks. Nespresso hoopt zijn bereik uit te breiden nadat de pionier op het gebied van koffie voor één portie een nieuwe machine onthulde die grotere kopjes koffie serveert gericht op het aanboren van de bloeiende U.

Nespresso blijft zowel OriginalLine- als VertuoLine-machines en -capsules verkopen in de Verenigde Staten en Canada, gericht op verschillende marktsegmenten met de twee systemen. Nespresso gebruikt een geavanceerd ontwerp om niet alleen de technologie van de koffiemachine opnieuw uit te vinden, maar ook de hele koffie-ervaring. Ten eerste maakt het systeem gebruik van centrifusie (een term bedacht door Nespresso, een samenvoeging van middelpuntvliedende kracht en infusie), waarbij het de capsule met maximaal 7.000 tpm in de machine ronddraait om de gemalen koffie en het hete water te mengen. .

Leave Message

All fileds with * are required