Waarom nespresso goed is?

Nespresso is het waard omdat de combinatie van gemak en consistentie gewoon alle andere opties verslaat. Met deze machines kan iedereen in iets meer dan een minuut espresso van hoge kwaliteit zetten. De machines kosten minder dan de helft zoveel als een fatsoenlijke espressomachine voor thuis, en zelfs de lopende capsulekosten zijn goedkoper dan een dagelijkse reis naar de coffeeshop. Nespresso daarentegen is gewoon zo eenvoudig.

En aangezien de machines redelijk goed op maat zijn gemaakt voor de pods, hoeft u geen „inbellen” te doen. De machine warmt binnen een minuut of twee op, maakt een consistente foto voor je, en dan is het klaar. Je kunt zelfs milieuvriendelijke peulen kopen die composteerbaar zijn (en dat zou je moeten doen). De grootste ondergang van de Instant Pod is misschien wel de grootte.

Met een voetafdruk van 7 inch breed en 16 inch lang is de machine ongeveer zo groot als een grote keukenmixer en zit hij op uw aanrecht als een saaie, zwarte tank. Maar het is nog steeds een meer ruimtebesparende optie dan het opslaan van zowel een K-Cup-machine als een Nespresso-model. De hoogte van de machine betekent dat u koffie rechtstreeks in een thermoskan kunt zetten, een optie die niet wordt geboden aan lagere Nespresso-machines. En de stevige watertank van 62 ounce betekent dat je kop na kopje kunt brouwen zonder dat je hoeft bij te vullen.

Aangezien alle Nespresso-machines espresso van dezelfde kwaliteit kunnen maken, betaalt u niet voor betere koffie als u een duurdere machine koopt. In plaats daarvan betaal je voor de mogelijkheid om koffie te zetten met één druk op de knop in plaats van twee, of een touchscreen-menu in plaats van verhoogde knoppen. In plaats van elke Nespresso-machine afzonderlijk te bespreken, hebben we ze samengesteld in verschillende vergelijkingstabellen, één voor Original-machines zonder melkopschuimen, één voor Original-machines met melkopschuimen en één voor Vertuo-machines, zodat het gemakkelijker is om hun verschillen naast elkaar te zien. Merk ter referentie op dat machines met een kleine voetafdruk ongeveer evenveel ruimte innemen als een warmwaterketel, middelgrote machines een broodrooster met twee sneden benaderen en grote machines de grootte van een koffiezetapparaat naderen.

Het resultaat? De Nespresso-machines zetten gewoon veel betere koffie dan de meeste Keurigs. De dunne laag crema geproduceerd door de centrifugale benadering van Nespresso verbetert de geur- en smaakbeleving verder. Herbruikbare capsules zijn ook een optie, maar niet geweldig, omdat ze lastig te gebruiken zijn en niet dezelfde resultaten opleveren als een echte Nespresso-pod (daarover hieronder meer). Het slanke, aantrekkelijke frame past zelfs in de kleinste keuken, en zijn eenvoud maakt het de gemakkelijkste Nespresso-machine om te gebruiken en schoon te maken.

De meeste mensen hebben alleen de Essenza Mini nodig, maar de grotere Essenza Plus is een veelzijdiger machine die twee maten Americano kan brouwen naast het reguliere Nespresso-repertoire van ristretto's, espresso's en lungo's. De meeste definities, waaronder die van de SCA (Specialty Coffee Association) en het INEI (Italian National Espresso Institute), laten echter geen ruimte toe voor een machine op capsulebasis, vooral een machine die zo klein en hands-off is als Nespresso. Nespresso rangschikt al zijn capsules in zowel de Original- als de Vertuo-lijn op een intensiteitsschaal van 1 tot 12.In feite raad ik mensen meestal aan om espressomachines voor thuis te vermijden vanwege hun complexiteit en leercurve, maar Nespresso is gemakkelijk genoeg voor iedereen. U kunt Nespresso-capsules kopen op de bedrijfssite of op Amazon, maar ook bij fysieke winkels zoals Bed Bath %26 Beyond, Macy's en Target.

Ze zijn overal verkrijgbaar, van Nespresso-boetieks tot supermarkten zoals Bed, Bath %26 Beyond, Macy's of meer. Hoewel ik meer geniet van een rijke, uitgebalanceerde shot espresso dan een shot Nespresso, zul je in mijn huis geen espressomachine vinden, maar ik ben niet helemaal tegen het kopen van een Nespresso-apparaat. We hebben ook drankjes geproefd van drie bedrijven die Nespresso-compatibele capsules verkopen voor een fractie van de prijs. We vroegen elke tester om 19 verschillende gebrouwen Nespresso-capsules uit de Original-lijn en Vertuo-lijn te proeven (maar niet te slikken).

Nespresso raadt ook aan om de machine elke drie maanden te ontkalken (video), waarvoor een kit nodig is die u kunt kopen. In vergelijking met hele bonen of gemalen koffie die wordt gebruikt voor andere zetmethoden, zal Nespresso zeker hogere maandelijkse koffiekosten genereren, maar als u vaak coffeeshops bezoekt voor uw espressohit, bespaart u op de lange termijn aanzienlijk. De Instant Pod maakt gebruik van capsules uit de Original-lijn van Nespresso, wat betekent dat u capsules van derden kunt gebruiken voor zowel de Nespresso- als Keurig. .

Leave Message

All fileds with * are required