Hoe verschilt nespresso van koffie?

Nespresso gebruikt fijnere gemalen koffie, grotere druk, totaal verschillende stroomsnelheden, iets koelere zettemperatuur, en minder koffie dan een standaard espresso, om te resulteren in een ander soort korte koffie die lijkt op espresso maar niet echt espresso is. nespresso koffie is een soort espresso die wordt gemaakt met een speciale machine. De machine gebruikt een koffiecapsule die in de machine wordt geplaatst en vervolgens wordt heet water toegevoegd. De smaak tussen een Nespresso vs Espresso koffie komt neer op hoe intens de smaken erdoorheen kunnen snijden.

Terwijl de traditionele podmachine deze rudimentaire drukmethode voor het zetten van koffie gebruikt, hebben de Nespresso-machines centrifusie toegepast. Dit verhoogt het contact van koffiebonen en heet water, waardoor er een laag schuimende crema op elke kop achterblijft. Oorspronkelijk was dit alles wat ze deden. Maar de nieuwere modellenlijn (bekend als Vertuoline) kan ook een gewone kop koffie zetten.

Het zijn twee van de grootste namen in het koffiespel voor één portie, en uiteindelijk moet je er misschien tussen kiezen. Hoe verhoudt het zich tot de kosten per portie voor Nespresso vs Keurig? Maar deze analyse kijkt alleen naar de beslissing op macroniveau van Nespresso vs Keurig. Binnen elk merk zijn er verschillende klassen brouwers die verschillende functionaliteit bieden voor verschillende prijzen. Nespressomachines zijn voornamelijk espressomachines in Europese stijl, hoewel VertuoLine-brouwers ook de mogelijkheid hebben om een grote koffie te zetten.

Kortom, Nespresso begon met espressomachines, maar moest hun assortiment uitbreiden om te voldoen aan de eisen van het publiek dat steeds meer keuze wil. De dunne laag crema geproduceerd door de centrifugale benadering van Nespresso verbetert de geur- en smaakbeleving verder. De Nespresso VertuoLine, die beschikt over een technologie voor het scannen van streepjescodes, heeft momenteel slechts 17 verschillende soorten koffie. Nespresso-koffie werd voor het eerst ontwikkeld in 1986 door Nestle en is sindsdien steeds populairder geworden.

De machine penetreert Nespresso-pods in het midden en rond de randen, waarna het water in het midden wordt geïnjecteerd en uit de 20 openingen aan de randen wordt gedrukt. Uiteindelijk zijn Nespresso-espressomachines compacter, zien ze er beter uit, zijn ze iets gemakkelijker te gebruiken en produceren ze consequent een rijkere, betere kop koffie. Door water onder hoge druk door het koffiedik te persen, krijgt Nespresso koffie zijn echte espressosmaak. De meeste goedkope modellen kunnen originele Nespresso-capsules brouwen, terwijl de duurdere koffiezetapparaten meer toeters en bellen hebben.

Er zijn verschillende recepten die Nespresso-koffie gebruiken, zodat u kunt genieten van uw favoriete smaak in een verscheidenheid aan verschillende gerechten. Nespresso, bijvoorbeeld, verpakt zijn peulen met koffiemelanges van over de hele wereld, zoals Ethiopische Bukeela, Braziliaanse Dulsao, Colombiaanse Rosabaya, Indiase Indriya. Nespresso-koffie kan duurder zijn dan gewone koffie, maar het is nog steeds betaalbaar in vergelijking met andere hoogwaardige espressomerken. Er zijn nu veel verschillende soorten Nespresso-machines om uit te kiezen, waaronder apparaten die zijn ontworpen voor gebruik met melk (zoals cappuccino's en lattes).

Tegenwoordig is Nespresso te vinden in minstens 500 steden over de hele wereld, waaronder cafés die door de reus worden gerund voor een inloopbrouwsel. Nespresso-machines gebruiken OriginalLine- of VertuoLine-capsules, afhankelijk van de machine die u koopt. In tegenstelling tot de originele Nespresso-machine gebruiken deze koffiezetapparaten Centrifusion-technologie, die centrifugale kracht gebruikt om Vertuo-koffiecapsules te zetten.

Leave Message

All fileds with * are required