Wie is de eigenaar van nespresso koffie?

Nestlé nespresso S, A. Nespresso-machines zetten espresso en koffie uit koffiecapsules, een soort voorverdeelde container voor eenmalig gebruik, of herbruikbaar. Wikipedia Alle Nespresso-koffie wordt gebrand, gemalen en ingekapseld in een van de drie fabrieken in Zwitserland (Avenches, Orbe en Romont), maar het bedrijf verkoopt zijn systeem van machines en capsules wereldwijd, evenals het VertuoLine-systeem in Noord-Amerika en bepaalde andere landen. In 1975 merkte Eric Favre, een medewerker van Nestlé, dat een koffiebar in de buurt van het Pantheon in Rome, Italië, een onevenredig groot aantal klanten had.

Hij ontdekte dat het enige verschil tussen die bar en de vele anderen die dezelfde machines gebruikten, was dat operators de zuiger vele malen pompten voordat ze de koffie loslieten, terwijl anderen dat maar één keer deden. Het herhaaldelijk pompen dwong meer water en lucht in de gemalen koffie, waardoor meer oxidatie werd veroorzaakt en dus meer smaak uit de bonen werd gehaald, en produceerde betere crema, het schuim bovenop een goede espresso. De pod met de koffie werd verzegeld, waardoor deze vers bleef. In gebruik zorgde het voor een grotere beluchting, zoals het herhaaldelijk pompen dat Favre had opgemerkt.

Tijdens bedrijf zou een scherpe tuit de capsule doorboren en heet water onder druk injecteren, waardoor de folie tegen een puntige plaat werd gedwongen die hem naar binnen barstte, waardoor de espresso uit de tuit kon stromen. Nespresso-capsules werden exclusief door Nespresso verkocht terwijl de machines onder patent waren, en zijn aanzienlijk duurder dan een gelijkwaardige hoeveelheid losse gemalen koffie. Vanwege de hermetisch afgesloten capsule neemt het koffiearoma echter niet af met de tijd zoals koffie in een verpakking die is geopend. Nespresso verkoopt momenteel 28 verschillende Original Line arabica en robusta capsules.

Omdat het systeem niet langer onder octrooi valt, kunnen nu steeds meer hervulbare capsules van derden worden gekocht in sommige supermarkten en winkels. Voor de professionele markt bestaat er een ander systeem van Nespresso-pods. Deze padvormige capsules zijn niet uitwisselbaar met de consumentencapsules. De hermetisch afgesloten capsules van Nespresso zijn gemaakt van aluminium.

Afhankelijk van het gebruikte Nespresso-systeem wordt de platte bovenkant of het puntige uiteinde van de capsule doorboord wanneer deze in de machine wordt geplaatst en wordt de hendel van het compartiment neergelaten. Sommige machines maken één groot gat en andere maken drie kleinere gaten. Wanneer de machine wordt geactiveerd, pompt het heet water onder hoge druk in injectorgaten die bij het inbrengen in het smalle uiteinde van de capsule worden geprikt. Hierdoor scheurt de platte bodem van de capsule, omdat deze is gemaakt van dunnere folie dan de rest van de capsule.

De onderkant van de capsulehouder (waarop de capsule zit) heeft een aantal verhoogde vierkanten die ervoor zorgen dat de folie op deze punten scheurt. De gezette koffie verlaat de capsule via deze breukgaten en stroomt door een trechtermondstuk in de koffiekop. Net als bij snelkookpannen voorkomt een veiligheidsdrukontlastklep in de zetkamer een explosie als het normale koffie-uitlaatpad wordt geblokkeerd. Het bedrijf was een pionier in het geportioneerde koffiesegment, nu het meest dynamische en snelst groeiende op de wereldwijde koffiemarkt.

Nespresso loopt voorop in deze evolutie, met verkopen in 80 landen wereldwijd en een wereldwijd netwerk van meer dan 700 boetieks. De Nespresso-machine is zeer beroemd in Europa vanwege zijn smaakvolle koffieverkoop en klanttevredenheid. In wezen vecht en verliest Nespresso de strijd die de koffiepadmaker Keurig elders heeft gevochten, tegen de podmakers zonder vergunning die zijn binnengedoken en een beetje van zijn lucratieve „K-Cup-activiteiten” zijn gestolen. Elke mengtechniek via Nespresso-machines zou het beste schuim opleveren dat bij Nespresso in het beste glas wordt geserveerd.

Met betrekking tot de overgang van Nespresso van een kantoormachine naar een luxe machine, vertelde Gaillard The New York Times dat hij „de Chanel van koffie wilde creëren en besloot Nespresso chic en bobo te maken. Van een gesloten systeem van het Apple-type - Nespresso-producten voor Nespresso-machines - moest het bedrijf overstappen op een opener, Android-type model. De commerciële goedkeuringsovereenkomst van George Clooney met Nespresso is zeker lucratief geweest, maar het was ook controversieel. Volgens Perpetual zijn zijn bijdragen als wereldwijde CEO van Nespresso ook gericht op het bevorderen van de duurzaamheid ervan en het versterken en nieuw leven inblazen van de economie van koffielandbouwgemeenschappen in de wereld.

Deze vooruitgang en marktreputatie van het Nespresso-bedrijf heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf lucratieve deals heeft gesloten over de hele wereld. Nespresso werd gegooid voor bedrijven in Zwitserland en Japan, voor kantoren zonder genoeg ruimte voor een koffiezetapparaat op ware grootte, slaagde Nespresso er niet in veel afnemers te vinden. Een Nespresso-apparaat op het aanrecht dat wordt gebruikt om uw lidmaatschap van een gemaksminnende wereldwijde koffie-elite voor consumenten te bewijzen. Je kunt een deel van de George Clooney Nespresso-advertenties van YouTube bekijken en zien hoe goed je favoriete personage uit de Oceans-franchise het doet in de Nespresso-advertentie.

Het bedrijf Nespresso betaalt elk jaar een enorm bedrag aan advertenties, meer dan veertig miljoen dollar aan George Clooney om er een enorm succes van te maken. Met het hoofdkantoor in Lausanne, Zwitserland, is Nespresso een dochteronderneming van het Zwitserse multinationale voedsel- en drankenconglomeraat Nestlé S. Deze laatste verloren oorlog in Frankrijk is vergelijkbaar met het bedrijf dat met zijn witte vlag zwaait en accepteert dat het, in plaats van klanten te dwingen zijn pods te gebruiken, hen zal moeten overtuigen om Nespresso te kiezen boven een toenemende pool van concurrenten. .

Leave Message

All fileds with * are required