Waarom nespresso rood licht?

Wanneer u een Nespresso-apparaat aanzet, ziet u een statuslampje dat groen gaat wanneer de machine is opgewarmd en klaar is voor gebruik. Als u een rood of oranje lampje krijgt, is dit een teken dat er ofwel geen water in de machine zit of dat het moet worden ontkalkt. Wanneer u een Nespresso-apparaat inschakelt, wordt het statuslampje groen om aan te geven dat het apparaat klaar is voor gebruik. Als u het rode en gele licht van nespresso ziet, betekent dit dat de machine droog is of moet worden ontkalkt.

Het statuslampje is half oranje en half groen op sommige machines, zoals de Nespresso VertuoPlus. Als uw Nespresso VertuoPlus machine een half rood en groen licht laat zien, dan is het tijd om uw koffiezetapparaat te ontkalken. Het water dat wordt gebruikt om uw peulen te brouwen, bevat mineralen die zich in uw machine ophopen; ontkalken verwijdert die mineralen. Indien onbehandeld, kunnen deze mineralen een negatieve invloed hebben op de temperatuur en smaak van uw koffie, evenals de waterstroom van de machine.

Als uw Nespresso-apparaat geen water pompt, komt dat door deze kalkaanslag. Als u nog steeds problemen ondervindt met uw Nespresso Vertuo, neem dan contact op met de klantenservice van Nespresso voor hulp. Als deze eenvoudige oplossingen niet werken, kan het rode en gele licht van Nespresso na het ontkalken het gevolg zijn van iets dat aanzienlijk ernstiger is na het ontkalken. Eigenaren van een Nespresso Original-machine zoals de Pixie, Inissia of Essenza Plus, zouden mijn gerelateerde post moeten bezoeken over waarom die modellen rood knipperen.

Om ervoor te zorgen dat uw Nespresso Vertuo soepel blijft werken, is het belangrijk om hem regelmatig te ontkalken en schoon te maken. U moet de bovenkant van uw Nespresso openen en de capsule eruit halen en vervolgens op de knop drukken om hem opnieuw op te starten. Lees verder om meer te weten te komen over het ontkalken van uw Nespresso-apparaat, met stapsgewijze instructies voor de VertuoPlus. Het patroon van het knipperende oranje lampje van Nespresso geeft aan wat voor soort probleemoplossing nodig is.

Als u op zoek bent naar het beste koffiezetapparaat voor één portie zonder pads, is de Nespresso Vertuo een geweldige optie. Het ontkalken van uw Nespresso Vertuo is belangrijk om opgebouwde calcium en andere mineralen te verwijderen die uw machine kunnen verstoppen en de kwaliteit van uw koffie kunnen beïnvloeden. De specifieke oplossing kan in sommige gevallen verschillen, maar als uw Nespresso rood licht laat zien, is de kans groot dat u een van de bovengenoemde oplossingen moet proberen. Het water komt naar buiten achter de tuit in mijn nespresso citiz-machine en niet door de zilverkleurige tuit.

Leave Message

All fileds with * are required